Un dinosaure al Penedès

 


Llegeixo un dels criteris del Pla Territorial: “Moderar el consum de sòl .. minimitzant el creixement urbà sobre l’espai obert”. Mentrestant, a Masquefa, la flamant Comissió d’Urbanisme del Penedès, aprova un pla per construir un gran centre logístic en sòl de protecció agrícola, prop de Sant Llorenç d’Hortons, en ple paisatge vitícola, tan apreciat per la gent i les empreses d’aquí i tan menystingut per la caduca cultura política que arruïna la terra. 

Sí, són els respectables polítics del Departament i els seus alts funcionaris, que dirigeixen els destins del Pla Territorial, els mateixos que presideixen la Comissió d’Urbanisme, acabada de crear, i representada pels, teòricament, polítics d’aquí, tècnics d’aquí i persones i entitats que, en teoria, són autoritats responsables en la defensa dels interessos del Penedès.  

Proporciona poca confiança un organisme públic que amb una mà ofereix diàleg ‘sostenible’, mentre, amb l’altra, contamina el territori que ha de cuidar. 

Amb aquesta decisió, el Departament de Territori (i Sostenibilitat?) ha desacreditat la Comissió i ha malferit el Pla Territorial. Acabarà essent un paquet de mesures dibuixades i escrites, un dinosaure que apareixerà d’aquí uns anys,  sense res a veure amb les solucions dels problemes que ens ofeguen i que requereixen d’una intervenció immediata, directa i solidària. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El meu cosí Jaume

El paisatge d’un amic

IDIADAGRÍCOLA