Un Pla inclinat


Tancament en fals d'un Pla que preten representar el principi d'una nova era.

Després de deu anys d’inoperància el Pla arriba rebregat a les portes de la seva sentència per part de la cort del Faraó. Satisfetes les multinacionals que renten en verd i empresaris que canten el ‘siatot’; engreixada convenientment la maquinària gestora i mediàtica, l’Imperi respira tranquil, pot seguir alimentant-se de la crisi sense pagar la brutícia que escampa.

Ningú s’ha mirat el Pla, ni tècnics, ni polítics. -Algun lletraferit del paisatge- i qui, ho ha fet amb sordina, més tou que una mandarina. L’esperit crític ja no està de moda. A la cort ja els hi està bé. Saben què planifiquen?, on van i què volen? La cosa és més simple: els ‘Grans Interessos truquen i aquesta els' cuina el pastís a mida i gust. Que incompleix totes les lleis de l’Univers? tant els hi fot. Afirmant en la primera línia de la Memòria que és un Pla modèlicament sostenible, descarbonitzador i farà feliç a la gent, n’hi ha prou. Ningú s’ho mira, ara mola el tiktok.

La ceguesa col·lectiva palpa una realitat intangible i enganyosa. Amagar el cap sota l’ala, se’n diu. Pànic d'un futur incert? Els voltors ho aprofiten per seguir augmentant un poder que no els hi pertoca i que, per molt que es vantin d’ell, han perdut l’origen i les arrels que els connectaven a la terra.

Si la revolta de les valeroses ‘noatot’ no l’atura nomes resta esperar el fatal desenllaç: la mort prematura d’un petit país acabat de néixer.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Vivim en el paisatge

IDIADAGRÍCOLA