Somnis ferroviaris


A corre-cuita em llevo, agafo un dels cotxes elèctrics municipals compartits i just arribo a temps a l’estació de l’AVE Penedès, a 20 km de casa. Amb dificultats trobo aparcament. Vaig a Girona, i només hi ha dos AVANT pel matí. Sort que l’estació està fora de la ciutat. No durarà massa aquesta comoditat.

Al costat de l’aparcament, que no para de créixer, ja han concedit llicència per un gran supermercat, una estació de BUS, un edifici d’oficines i la premsa ja ha anunciat la construcció d’un hotel IBIS.

ADIF ha comunicat l’imminent desaparició de les estacions de Vilafranca i La Granada. És una despesa inútil tenir tres estacions en quatre quilòmetres, declaren.

De fet, els dos municipis implicats estan en converses per fondre els dos municipis i dissenyar un gran pla d’expansió urbanística de 400ha i 100.000 habitants, amb epicentre a l’estació. Ho encarregaran a un famós equip de la Universitat Politècnica.

Corren rumors que el nom del nou municipi serà VILAFRANADA. Tot i l’oposició dels veïns del Molí d’en Rovira i d’alguna DO, l’excel·lentíssim alcalde, de VOX, candidat a comandar el futur municipi i veguer major de la vegueria, ja ha anunciat que la nova ciutat aspira a ser la mini metròpoli penedesenca i capital de la logística catalana. Tot i la temporal crisi del sector, els trens de mercaderies seguiran passant, afirma.

Em desperto tot suat, uf! Només era un mal son!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Retorn al passat

El monstre Noatot

El Penedès al centre de l’Univers