GEVEN

Com l’au Fènix, el Grup ecologista de les terres del sud del Penedès, reneix de les pròpies cendres.

Una grup de gent rondant els 30 agafa amb passió i ganes el timó del destí del grup, famós, entre altres, per haver alliberat el delta de les Madrigueres de l’especulació urbanística.

Es tracta d’una nova generació conscient d’on es troba i que no està marcada pels prejudicis ideològics de les corrents polítiques que ens han dominat en aquest llarg període democràtic.

Els moviments ecologistes ja no són considerats somiatruites. Els grups socials en defensa del medi, la cultura i la societat, són molts i aporten els valors que els hi manquen als governs. Aquests estan massa enfeinats, sotmesos a un sistema mercantilista, a la influència de grups econòmics de pressió i pujats en la mentida ideològica que relega la pràctica democràtica a la mecànica del vot cada quatre anys.

El Geven torna com un revulsiu més en una societat que no ha sabut aprofitar l’oportunitat que oferia un sistema basat en la participació i el foment de l’intel·ligència social, sacrificat a favor de l’estat del benestar.

Ara, quan aquest fa aigües, i la simplicitat dels eslògans electorals només arriben als babaus, la recerca de la veritat i la lluita per una autèntica democràcia només es pot fer des d’aquests grups que mantenen viva l’esperança en l’individu responsable.

Comentaris

Marc ha dit…
Quina sort, hem deixat d'estar una mica orfes!
Endavant.

Entrades populars d'aquest blog

Vivim en el paisatge

Un Pla inclinat

IDIADAGRÍCOLA