Societat del coneixement

 


Bruno Latour, un pensador contemporani francès, en una entrevista que podeu trobar a les xarxes, afirmava que la ‘Modernitat’, el moviment dominant al segle XX -i encara avui- amb la bandera del ‘progrés' i l'exercit del ‘creixement', ens ha portat a la crisi on ens trobem. Deia: ‘fins ara si no eres modern, eres antic, passat de moda..’ Això ha fet que les noves generacions hagin oblidat el passat, amb tot el gran bagatge de les seves enriquidores experiències.

Aquesta és una de les raons per la que ens trobem davant d'un món desfermat que no sap on va.  Afirma que la societat, des de fa temps, experimenta un canvi profund. Cada vegada pren més força l'Ecologisme que, poc a poc va substituint  la Modernitat.

A la crisi climàtica, social i econòmica s'hi afegeix la revolució dels animals, sobretot d'uns animals molt petits, com són els virus i les bactèries -fent referència al Covid que ha posat contra les cordes a tota la Humanitat-. Hem de respectar a tota la fauna i flora global i per això caldrà canviar el ‘creixement' i el ‘progrés' per l'Habitabilitat i la Convivència de la Humanitat amb el sistema natural, que ens acompanya en aquesta arca de Noé que és la Terra.

Penso que, la lluita històrica del nostre petit País, ens ha fet més conscients per entrar en avantatge en la Societat del Coneixement, indispensable per passar de la Modernitat a l'Ecologisme.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El meu cosí Jaume

El paisatge d’un amic

IDIADAGRÍCOLA