S O S P E N E D È S

Entorn de Sant Marçal

Ens conviden a participar en la redacció del Catàleg del paisatge i el Pla Territorial de la Vegueria Penedès. Ens prometen que a partir d’ara serà diferent i es tindrà en compte el que proposi la ciutadania -eh? Molt Honorable Torra!- i quan la societat civil diu que no vol 4art. Cinturó, que fa 15 anys que rebutgen la logística i que, per aconseguir consensuar un model territorial òptim és necessari una moratòria de plans i projectes, van i ho engeguen tot a rodar traient-se de la màniga un altre Pla logístic de més de 110 ha en el preciós paratge agrícola de Sant Marçal. 

Disfressen de tecnicismes el que és una simple operació de requalificació i venda de terrenys que destruirà sense aportar riquesa. Quanta estultícia emana el poder quan no sap el què vol ni quina direcció prendre. 

És un error de planificació gravíssim substituir  la verda i productiva Vegueria per grans ports secs de logística asiàtica. Col·lapsa, contamina i destrueix el potencial equilibri que necessita la metròpoli.

Cal que la Generalitat accepti el repte i tracti amb respecte el Penedès. Deixi de considerar-lo una freda plataforma d'interessos aliens al seu ric paisatge, a la conservació del medi i a la gent que el configura. 

Per això cal que ens posem les piles. A ells ja els va bé que ens quedem escarxofats al sofà.  El Penedès som nosaltres, fem-los-hi saber! Ara o mai!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

IDIADAGRÍCOLA

El paisatge d’un amic

La Bisbal de la Il·logística