Més a prop que mai

Van trigar una hora ben bona en entrar al drap, marejant la perdiu, amb el President exercint d’exorcista major. Finalment l’intervenció de l’alcalde de l’Arboç va trencar el malefici exposant, de manera encertada, els motius del pacte de Gimenelles on cinc municipis —Banyeres, l’Arboç, Sant Jaume, Llorenç i la Bisbal— han dit: no fem el CIM, demanant la solidaritat de la resta de pobles de la comarca per consensuar un model de territori comarcal més sostenible i harmònic.

Era el Consell d’alcaldes del 31 passat on es tractava l’únic punt del dia: reafirmar la negativa del consell comarcal contra el Logis Penedès, manifestat en l’anterior legislatura.

La contaminació, la saturació de la xarxa comarcal i metropolitana pel transit pesat, l’impacte sobre el paisatge agrícola, el creixement urbà de baixa qualitat, l’acceleració demogràfica -més de la que ja estem patint-, i la desintegració definitiva d’una societat que ja comença a fer aigües per totes bandes, varen ser alguns dels arguments exposats que motivaven el rebuig del Logis. Afegint que l’impacte del CIM s' agreujarà al produir-se sobre un territori desordenat i sense planificar. Arguments tots prou convincents que, des de fa anys, manifesta i exposa la plataforma “No Fem el CIM”.

No es va sentir cap comentari a favor del Logis. Forçat a donar una opinió, i davant el mutisme de les tres alcaldesses socialistes, altres vegades prou eloqüents, el President i alcalde de Calafell, va explicar que estava fent una tesi doctoral sobre la necessitat de desenvolupar un planejament a escala comarcal -el PTPCT contempla aquesta possibilitat mitjançant un Pla Director Urbanístic- ja que l’escala municipal havia donat peu a veritables desajustos urbanístics.

Curiosament el seu argument donava la raó a les tesis defensada pels cinc alcaldes: el projecte comú de tots els municipis de la comarca.

Arribat a aquest punt, cada vegada sembla més surrealista l’enfrontament entre partits sobre el tema del CIM quan, en l’essència del problema, tots els alcaldes -al menys els que van exposar la seva opinió- hi estan d’acord.

Al final es van proposar unes jornades de debat amb una nodrida representació de les forces socials, polítiques i econòmiques de la comarca. Ja era hora!

A hores d’ara la plataforma “No Fem el CIM” i els cinc municipis del pacte de Gimenelles organitzen unes ponències obertes pels dies 16, 17 i 24 de novembre a les 7 de la tarda a Banyeres, on es debatran els aspectes més cabdals que interessa al ciutadà i de les que poden sorgir les propostes alternatives als dos plans actualment sobre la taula: el Pla Director de l’Alt Penedès i el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona, els quals ens afecten directament.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Vivim en el paisatge

Un Pla inclinat

IDIADAGRÍCOLA