Ara ets el moment

Una vintena d’associacions, aquest Dissabte 27 de Gener a l’Escorxador de Vilafranca, debatran públicament coordinar les més de vint lluites que hi ha arreu de la regió penedesenca. 

Organitzar equips per estudiar la realitat d’aquest petit país. Es necessitarà gent jove d’esperit i gran en experiència, per tractar temes tan atractius com la formació de comunitats energètiques als municipis; propostes imaginatives sobre mobilitat sostenible (transport públic, privat, mercaderies, vehicles elèctrics..); dissenyar el futur model de Regió agroalimentària del Penedès (anàlisi de la sequera, el futur de la vinya, el sistema agroforestal; debatre temes com, perquè l’Agroparc Ametller no ha encaixat -o no ha volgut- com activitat agroalimentària dins del projecte d’una regió agrícola) i, sobretot, la participació d’estudiants o professionals universitaris de geografia, arquitectura, urbanisme, socials, ambientals, paisatge, informàtica, legalitat, empresa, economia, agricultura.. per analitzar a fons els documents del Pla Territorial del Penedès que sortiran a la llum durant aquest 2024 i que produiran debats imprescindibles i necessaris amb alcaldes, regidors, consellers, tècnics i funcionaris per a dur-lo a bon terme i convertir-lo en un model territorial a seguir per a la futura planificació  del País. 

És una bona oportunitat per qui vulgui aportar els seus coneixements o adquirir experiència a una realitat propera que impulsarà, sens dubte, la qualitat de vida i millorarà l’entorn ambiental del nostre territori, convertint-lo en una peça singular i protagonista, per mèrits propis, dins del conjunt metropolità on estem inserits. No cal recordar que la vegueria Penedès ha estat l’única que ha s’ha aconseguit des de baix. Apunta’t-hi i fes el país a la teva mesura.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Vivim en el paisatge

Un Pla inclinat

IDIADAGRÍCOLA