Petites coses significants

Dibuix de l'il·lustradora Mora Gimeno

La setmana passada es van iniciar un seguit de xerrades al Castell de Gimenelles, al Baix Penedès, organitzades pel GEVEN, parlant sobre la custodia del territori. La sequera porta a iniciar accions de recuperació de basses agrícoles o forestals per subministrar un lloc on la fauna es pugui alimentar i gaudir en el seu propi hàbitat que la manca d'aigua els ha manllevat. Són voluntaris i voluntàries que estimen l’ecosistema on viuen i són conscients de la crítica situació global en què ens trobem.

Els humans, tot i que molts ho desconeixen, depenem d’aquest ecosistema compost de petita fauna d’amfibis, insectes, bactèries i microorganismes que nien, sense donar-nos-en, el nostre univers vital. 

Sense aquests petits éssers i els seus cuidadors, la Humanitat tard o d’hora, deixarà d’existir. Al nostre país hi ha infinitud de grups que hi esmercen de manera altruista el seu valuós temps: el GEVEN, l’APMA, el BOSC VERD, ARBA, NATURALISTES DE GELIDA, PER LA CONCA, EIXARCOLANT.. són una petita mostra dels molts que hi ha i que passen desapercebuts, -i que moltes vegades són menystinguts i arraconats mediàticament per la premsa oficialista amb la injusta frase: ‘els de la cultura del no’-. El sistema, seguint els criteris de ‘la doctrina del xoc’ prefereix engreixar els polítics d’ofici i els executius d’empresa i de banca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Vivim en el paisatge

Un Pla inclinat

IDIADAGRÍCOLA