Octubres

Es compleixen cinc octubres d’aquella gesta històrica on l’esclat i la comunió de més de dos milions de persones va mostrar al món -des d’aquest petit país- que Catalunya té capacitat d'Estat Modern i la feblesa de la democràcia occidental.

De llavors ençà els conflictes globals s’han agreujat mostrant descarnadament la irracionalitat dels Estats i la perversió dels seus caps, manifestant sense vergonya que la democràcia només és una eina de control al servei del Poder Econòmic.

Així ho vàrem viure els protagonistes del Procés. Consternació, indignació i impotència davant la violència d’una repressió impròpia d’un Estat democràtic. Aquests fets han afectat profundament l’estructura psicològica de molta gent al descobrir la falta de llibertat de l’individu i la pèrdua de democràcia que va representar.

L’1O vàrem pintar, amb calidoscòpics colors, un meravellós paisatge i, al mateix temps, desencadenar tots els fantasmes d’un País, posant al descobert les contradiccions globals que encara no tenim assumides.

Avantatge ens dona davant d’un avenir, ple d’incerteses. On, superat el rebombori de la canalla i espolsats de sobre els prejudicis imposats, podem emprar tota l’energia creativa i una brillant imaginació per aconseguir-ho. Una nova arma poderosa ens acompanya: la confiança de saber que tot neix de la nostra reeixida força interior.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El meu cosí Jaume

IDIADAGRÍCOLA

El paisatge d’un amic