Sense aigua no hi ha vi

El dimarts va passar un fet curiós. Per primera  vegada es va parlar d’aigua en un lloc de vi. Les ja tradicionals tertúlies organitzades pel CEPVÍ, a l’escola d’enoturisme de Vilafranca, varen tenir com a protagonista a l’aigua dins del ecosistema del paisatge penedesenc. Soazig Darnay va conduir el debat acompanyada d’Humbert Salvador, Ricard Pintado, Josep Ma. Calaf i Victor Cornejo.

Tocades quasi totes les tecles dels secrets de l’aigua en simfonia amb el medi, van anar desgranant, un a un, els conflictes i lligams entre els dos elements essencials (aigua i terra) per a  la subsistència dels éssers vius i base del  paisatge, sobretot el vitivinícola.

Es va parlar dels canalitzadors naturals o artificials (rius, rieres, torrents, estanys i fonts ) que configuren l’estructura d’un paisatge i que, en funció del seu grau de manteniment, aquest pot seduir o ser rebutjat. El sistema hídric no entén de fronteres administratives. L’escassetat, l’alt grau de contaminació, la mala gestió s’han de resoldre entre tots. Un Pla Hidrològic de la Vegueria?

Va quedar clar que les empreses del vi i el cava aposten cada vegada més per la preservació del seu entorn com a targeta de presentació per la qualitat dels seus productes.    

Un suggerent aperitiu del que serà el Congrés d’Art i Paisatge de la primavera del 22 que estarà íntegrament dedicada a l’aigua.


Soazig Darnay, Ester Garcia i Humbert Salvador


Soazig Darnay, Ricard Pintado, Josep Ma. Calaf i Victor Cornejo









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El meu cosí Jaume

El paisatge d’un amic

IDIADAGRÍCOLA