Renovables

La manera de procedir dels poders (polític i econòmic) és transformar les coses senzilles en complicades. Perquè? per introduir els intermediaris necessaris que proporcionin els beneficis econòmics als que ostenten el poder. Exemple recent: les vacunes de la covid (les patents farmacèutiques entre els pacients i la vacuna). Un altre exemple: la invasió de drets d’instal·lació de camps de plaques fotovoltaiques i molins eòlics en qualsevol indret dels espais agrícoles, sense demanar permís a qui hi viu i hi treballa, sense cap criteri ambiental, ni sense pla preconcebut on es proposi la millor manera d’intervenir per fer front a la crisi climàtica.  

Madrid ha concedit poder a les energètiques per seguir dominant el sector i, la Generalitat, servilment, l’ha secundat. Per decret s’imposa una solució unilateral d’energia verda per un tub, no importen els efectes colaterals. Darrera hi ha el poder econòmic de les energètiques que manipula l’staff polític per obtenir grans beneficis (recordeu l’impost al sol).

Mentrestant, aquí, regidors i alcaldes, seguint la veu de la gent, diuen: “aquí, no!”. Digne gest. Fins aquí, bé. Però, cal donar el pas definitiu: la iniciativa de municipis i comarques  per començar a construir un projecte col·lectiu sobre l’autosuficiència energètica, alimentària i econòmica, des del territori. Sinó, perdem el tren, el medi i  el paisatge. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Retorn al passat

El meu cosí Jaume

El paisatge d’un amic