Un far a Cunit

Alguna vegada hi ha hagut un far a Cunit? Davant la planúria daurada de la seva costa sembla impossible que a algú se li acudís construir-ne un.

Però a Cunit, fins fa poc, hi havia un far. Una llum que orientava en la foscor als grups de navegants perduts, cercant la veritat, més enllà la realitat maldestre que els aclaparava.

El far es diu Marisa Ibáñez. La vaig conèixer als anys 90, en les lluites del GEVEN per salvaguardar el delta de les Madrigueres i tantes altres coses. Ella ens organitzava xerrades de les denuncies ambientals en la seva biblioteca al Casal de Cunit. Divulgava les propostes i ens feia costat. Discreta i resilient, l’anaves trobant a tot arreu on calia. A principi del segle, en la lluita contra l’ocupació logística al Penedès o les reivindicacions per la Vegueria Pròpia, després, tallant l’AP7 el 3O.

Entregada i natural. Posseïa una veu atraient, amb l’accent aragonès li donava una dimensió calidoscòpica a la llengua. Sempre mantenint a ratlla el poder amb una mà i, amb l’altra, generosa, oferint les possibilitats de llibertat a qualsevol que ho demanés. 

En el conflicte de la Plana del Castell, t’he trobat a faltar. Vull creure que estàs entre nosaltres, com el Pep Blasco i molts altres, formant aquest univers estelat del nostre Territori, il·luminant la foscor democràtica que estem vivint. Bon viatge, Marisa! Quan arribis, recorda’t d’enviar-nos les teves esperances.


Comentaris

Intmp ha dit…
Molt bonic. Gràcies, Pau

Entrades populars d'aquest blog

Retorn al passat

El monstre Noatot

L'antiga tèrmica de Cubelles, una altra oportunitat perduda?