Passivitat

El món es crema i els bombers de vacances. Aquesta és la idea que tinc de la Regió Penedès on estan passant moltes coses que poden trastocar negativament el Territori. I els responsables oficials ni s’acosten al fum, ni saben el color del foc, ni els interessa.

I així anem. D’incendi en incendi, intentant apagar focs. Sabem des de fa temps que els bombers oficials no donen més de si. Passa el temps i van mirant el cel a veure si plou. La gent està farta d’esperar que actuïn, i quan ho fan, hi tiren benzina.

En aquesta data de l’11S té més sentit que mai recordar que la lluita per la dignitat humana passa, principalment, per reconèixer el valor de la Natura com a base fonamental de l’existència del ésser humà en aquest diminut planeta abocat al suïcidi.

Al Penedès aquesta lluita es manifesta de diferents maneres. Una, la batalla engegada a través de la plataforma SOSPENEDÈS, per aglutinar les forces que lluiten per foragitar el fantasma d’un sistema que nega aquest valor fonamental del principi d’equilibri entre l’ésser humà i la Natura, i pretén convertir el que queda de Penedès agrícola en una explanada portuària.

Llegeixo: “Qui defensa la pagesia, defensa el territori”, i afegeixo: “Qui defensa el territori, defensa la Natura”.  Pagesia i Natura ens fan forts, perquè cap i la fi, des de temps immemorial, els dos són fonamentals per la nostra supervivència. Aquest és el binomi.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

IDIADAGRÍCOLA

El paisatge d’un amic

La Bisbal de la Il·logística