Carn de Corredorl’ANC del Vendrell va presentar en Joan Amorós, activista cultural català i president de Ferrmed, organització de 15 anys dedicada a fomentar el corredor ferroviari del mediterrani.

Comentava que des de Madrid no hi ha pensament lògic per estructurar un bon projecte ferroviari, ni tampoc interès, ans el contrari, el Mediterrani, per a ells, passa per la capital del Regne.

Però insistia en la necessitat d’estructurar una xarxa per a trens de 1500 metres de llarg que reculli totes les mercaderies que arribaran als ports de la península, amb vaixells cada vegada més grans,  des de l’extrem orient, a través d’un Mediterrani que és el corredor més transitat del món.

Catalunya es troba en la cruïlla de camins logístics entre el corredor marítim, Est-Oest i el ferroviari del mediterrani d’Algeciras a Copenhaguen. Segons ell, ens hem de preparar, la logística ens envairà, té futur a casa nostra.

Li vaig preguntar què li semblava el Logis Penedès. Va dir que es tractava d’un port sec per deixar-hi les mercaderies que no cabran en el ports de Barcelona i Tarragona. Que seria responsabilitat nostra poder-lo convertir en un sistema econòmic de valor afegit. Sembla que el Penedès està abocat, segons ell, a ser el contenidor logístic dels ports metropolitans.

Dels efectes colaterals d’aquest creixement logístic desmesurat no se’n va parlar. Ni del paisatge, ni de la gent.. L’economia per damunt de tot.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Retorn al passat

El monstre Noatot

El Penedès al centre de l’Univers