Penedès futur


Igualada, al Sud. Polígon logístic de 400ha. al Nord, dins la Conca d'Òdena
El divendres passat, a l’Escorxador de Vilafranca, es va celebrar una conferència on s’exposava la situació de la Conca d’Òdena, al Nord d’Igualada, on torna a planar-hi l’amenaça d’un polígon logístic de 400 ha. Un projecte iniciat fa més de 10 anys. Ara s’ha reactivat per l’acord entre els alcaldes locals i la Generalitat. No us sona a Logis Penedès?

L’associació “Per la Conca”, articula una resposta crítica i col·lectiva al projecte, treballa per posar en valor el patrimoni natural i cultural d’Òdena i denuncia les conseqüències econòmiques, socials i ambientals d’aquest model agressiu, desintegrador i obsolet. Mentre, el col·lectiu “Eixarcolant”, estudia la creació d’un Parc Agrari que afavoreixi la diversificació de l’agricultura i l’establiment de circuits comercials curts, generant un model agroalimentari de futur per a l’agricultura mediterrània de zones de secà situades a tocar dels centres de consum en un context de canvi climàtic i manca de relleu generacional.


Donada l’escassa presència de públic, la conferència es va convertir en un intercanvi de coneixements entre els grups ambientals de l’Anoia i el Penedès.

Al final de l’acte, en Quim Muntané, geògraf i ambientòleg, de ”Per la Conca”, va comentar: “Ha estat molt enriquidor i posa les bases per seguir treballant plegats.” La Regió Agroalimentària penedesenca comença a caminar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El meu cosí Jaume

IDIADAGRÍCOLA

El paisatge d’un amic