Montserrat

A vegades passen coses en el teu entorn que et meravellen. S’acaba de crear el parc rural del Montserrat, 16 municipis de l’entorn de la Muntanya Santa s’han constituït en el parc rural més gran d’Europa: Abrera, el Bruc, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Castellolí, Collbató, Esparreguera, Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

L’objectiu del parc és engegar actuacions encaminades a valoritzar i diferenciar els productes agraris produïts en aquest territori i facilitar la incorporació de nous emprenedors pagesos i elaboradors artesans.

El projecte, que va començar fa 15 anys a cavall del Bruc i Collbató, contempla la desqualificació dels sols urbanitzables i que el sòl agrari, que ara és de 4.000 hectàrees passi a 10.000 ha.

Els veïns ens passen la mà per la cara i nosaltres aquí pensant amb la logística com a taula de salvació.

Però, si som intel·ligents, tenim temps d’esmenar-ho i, agafats de la mà, com a germans, d’aquests veïns emprenedors, anar més lluny encara: convertir el cor de la Vegueria Penedès, a partir de les 18.000 ha de vinya, en el motor d'una agro regió que, a part de cultivar productes agrícoles de proximitat, desenvolupi una industria alimentaria de primera qualitat.

Una abraçada als companys de Montserrat. Aquest és el camí.

https://www.diba.cat/web/incendis/-/parc-rural-de-montserrat-posta-en-valor-de-l-activitat-agrariaComentaris

Entrades populars d'aquest blog

El meu cosí Jaume

El paisatge d’un amic

IDIADAGRÍCOLA