Worldwatch

“La situació d'emergència sense precedents obliga a actuar amb urgència per posar remei als riscos ambientals que ens sacsegen.” Martí Boada.

El Worldwatch Institute presenta a la Universitat Autònoma de Barcelona el seu Informe Anual "La Situació del Món 2016" que aquest any està dedicat a la sostenibilitat urbana.
Proposen ciutats denses i sostenibles. Les urbanitzacions de baixa densitat ja no hi tenen cabuda. Barcelona s’apropa molt al model sostenible. L’eixample Cerdà ha acabat sent un exemple universal i el bicing també, com a transport alternatiu al motor. A tot això cal afegir-hi l’autonomia energètica, la producció d’aliments km0 i l’autoreciclatge dels residus. Tot això fa temps que ho sabem. També que l’exponencial creixement demogràfic és la principal causa del canvi climàtic.
Sembla, però que no ho tenim clar, encara. Aquí, al nostre petit país, des de fa uns anys, malgrat la crisi econòmica, tot segueix igual. Per posar un exemple, al meu poble, de dos mil habitants encara hi ha plans parcials deixats de la mà de déu que preveuen triplicar el creixement. A  la comarca, el transport públic no ha evolucionat en anys, i els camins que comuniquen pobles i ciutats estan abandonats.
Dona la sensació de que estem letàrgics. On és l’esperit sostenible que ens ha de treure d’aquesta situació de bloqueig?  


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Penedès al centre de l’Univers

El monstre Noatot

El Baix Penedès, existeix!