Ocellet de paper

Un ponent del congrés internacional Cerdà postmetròpolis, alt representant de planificació territorial de la Generalitat, adjudicava al PP i a la CUP el mateix qualificatiu de reaccionaris pel fet de defensar la vegueria Penedès. A més de titllar als moviments socials penedesencs d’elaborar un discurs “simplista” i “genèric” els acusava de “trencar la metròpoli”.

No content amb això va qualificar els processos de mobilització ciutadana de “petxines buides”, i es lamentava, com a administració, de no haver sabut impulsat moviments ciutadans més potents.

Molts moviments ciutadans surten a conseqüència de les agressions del poder sobre el territori. Al Penedès n’hi ha i són objecte de menyspreu i oblit per part del Govern perquè no combreguen amb el seu ideari polític metropolità de pensament i multinacional únic.

El que encara hi hagi qui defensi sense fissures les benaurances metropolitanes no vol dir que, aquest model d’expansió, no pugui ser posat en dubte. Un procés inhumà de concentració urbana que ha representat el creixement exponencial global que, de continuar creixent, en pocs anys, esgotarà els recursos energètics i naturals.

En el fons, el que pretén el seu innocent i maldestre missatge, és defensar el poder establert dissolent les teories urbanes i els moviments cívics amb el líquid corroíssiu de la desesperança política.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Retorn al passat

El meu cosí Jaume

El paisatge d’un amic